Vzdelávanie

Podporte cestovanie v čase, aby sme sa opäť neocitli v minulosti

Ako pomôcť mladým ľuďom, aby sa neocitli v minulosti, v ktorej im za prekročenie hraníc hrozila smrť? Tak, že sa do nej na chvíľu pozrieme cez rolovú hru, zažijeme si spolu pocity strachu, neistoty, možno poníženia a porozprávame sa o tom, aká je vlastne hodnota slobody a demokracie.


  • Zdieľajte s okolím

    • Zuza Fialová

      Zuza Fialová

      13.03.2020 / 1 minúta čítania / prečítané 2455x

V roku 2019 sme vyškolili 60 učiteľov a učiteliek z celého Slovenska v používaní novej metodiky Výlet na západ v roku 1987, pomocou ktorej mohli priblížiť žiakom a žiačkam, aké to bolo (a kto mohol) cestovať za hranice socialistického Československa. Cez rolovú hru si to v triedach zažili tak trochu na vlastnej koži a bol to zážitok, na ktorý sa tak ľahko nezabúda. 

Pomôžte nám vyškoliť ďalších učiteľov, ktorí prejavili o tento spôsob výučby záujem. Mnohí sú z malých základných škôl či zo stredných odborných škôl po celom Slovensku. Je to výhodná a dlhodobá investícia, keďže každá učiteľka či učiteľ môže túto aktivitu realizovať s minimálne 20-30 žiakmi (jedna trieda) každý školský rok. Cestovanie v čase tak môžu zažiť tisíce mladých ľudí ročne. Navyše učitelia a učiteľky dostanú zručnosti, ako si podobné metodiky sami vytvárať a zdieľať.

Za každých získaných 1000 € vyškolíme 20 učiteľov (prenájom miestnosti, tréningový materiál, cestovné a honoráre lektorov, koordinácia školenia, komunikácia s účastníkmi) v rôznych mestách Slovenska. Tlačivá na stiahnutie tu.

Tlačivá sú určené pre zamestnancov, za ktorých podáva ročné zúčtovanie ich zamestnávateľ. Údaje o prijímateľovi dane sú predvyplnené. Osoby, fyzické aj právnické, ktoré podávajú daňové priznania sami, môžu použiť do svojho daňového priznania predvyplnené údaje o prijímateľovi dane z tlačiva Vyhlásenie. 


    • Komunity
    • Hodnotové konflikty
    • Európa

  • Môže sa vám ozvať naša Monika?

    Ak chcete mať čerstvé informácie o našich lunchseminároch, otvorených kurzoch, konferenciách, či vzdelávacích olovrantoch, nechajte nám na vás kontakt. Sľubujeme, že vás nebudeme otravovať :).

    Prihlásiť sa na odber noviniek
  • Monika Straková - Riaditeľka kancelárie

    Monika Straková

    Riaditeľka kancelárie


    / +421 2 5292 5016